info om

Forestillingene

2020-

på randen 2023

En forestilling som blir satt opp i samarbeid med Teater Vildenvei og Villa Walle på Sentralen i Oslo 10.oktober.

Forestillingen er basert på “RUR”, et tsjekkisk stykke fra 1920, hvor en robotproduksjon går av hengslene. 

Broene 2022

En forestilling satt opp i samarbeid med Teater Vildenvei og Villa Walle på Sentralen i Oslo, i forbindelse med “Brodagene på Sentralen”. Forestillingen tar for seg nødvendigheten av å bygge opp igjen sosiale relasjoner etter pandemien.

 

2020-2015

på randen 2020

Forestillingen ble avlyst pga pandemien og fikk ny premiere i 2023.

Magiske historier 2019

Tre eventyr fra Afrika, Amerika og England danner en sammenhengende forestilling med et felles tema – kampen mellom det gode og det onde.

Eventyrene er satt sammen av den engelske dramatikeren Renata Allen.

Reise i tid og scene 2018

Forestillingen viser et utvalg av scener fra teaterets mange oppsetninger. Den spilles i sammenheng med visning av filmen Min prosess om teaterets tur til Praha. Filmen forteller på en levende måte om hva som ligger bak all teateraktivitet, og presenterer nærmere reisens formål og deltagere.

Grensespill 2017

av Eduard Myska. Stykket baseres på virkelige historier om mennesker på flukt. Hvordan det er å komme til Norge og tilpasse seg en ny kultur, samtidig som man har røtter et annet sted. 

Hvis klær kunne fortelle 2016

Tusenvis av barn i Norge utsettes for vold, seksuelle overgrep og andre former for omsorgssvikt. Noen barn får den hjelpen de har behov for, men de fleste bærer på en tung bagasje gjennom livet som setter dype spor. Gjennom lys og gjenstander fortelles historiene til disse barna.

Til jorden 2017

forestillingen er basert på diktsamlinger av Rolf Jacobsen. Uttrykket er minimalistisk, hvor poesien får snakke for seg.

Regi av Eduard Myska. 

Smakebiter fra fortiden 2015

 

 

Smak av bratte bakker 2016

En forestilling om det å tørre. Tørre å åpne seg. Tørre å teste ut nye ideer. Tørre å møte livets mange utfordringer.

Manus av Meg Skjelmerud

Katt for sin hatt 2015

av Meg Skjelmerud og Eduard Myska.  En kabaret. Vårt tema er seriøst – menneskelige relasjoner og kommunikasjon med alle sine mangler, misforståelser, utfordringer og løgn, i en humoristisk form. Gjenkjennelige mennesketyper er karikert med et glimt i øyet, og morsomme og dels bisarre situasjoner og konflikter oppstår.

2015-2010

Kjærlighet og årstider

2014

En forestilling med tekster om og av Gunvor Hofmo.  Den tar for seg Gunvors Hofmos biografiske og kunstneriske livsløp. Hofmos vakre dikt – også noen av dem som viser en lysere side enn dem man oftest forbinder med henne – og Chopins musikk, bundet sammen og formidlet i en avdempet uttrykksform. 

 

Amor spiller piano 2013

av Meg Skjelmerud. Om folk og sanger i Florakoret. Det handler om et kor som forbereder seg, og gjennomfører, en konsert i Praha. Dette blir en musikal med tema kjærlighet, første kjærlighet, forelskelse, ekteskap, kjærlighetssorg, drømmer, ja mange aspekter ved dette fenomenet som har opptatt menneskeheten gjennom historien. Vårt budskap er – den som elsker, står ikke stille. 

blomsterstøvet 2012

et program sammensatt av forskjellige dikt og tekster, som handler om mellommenneskelige forhold, som det  å gi, om toleranse, vennskap, smil – alt som er vesentlig i våre liv.

 Ny versjon.

Teater Vildenveis vei gjennom 15 år 2010

Smakebiter fra alle stykkene fra 1995 til 2010.

i hus bak hus bak hus 2010 

Dikt av Ambjørg Pauline Oldervik. Tittelen peker direkte på hennes evne til formulering, hennes lekende omgang med ord. Og bak denne formen ligger det en undelighet av spennende metaforer, overraskende observasjoner, en masse varme og dyp menneskekjærlighet. 

magiske historier 2010

Tre eventyr fra tre verdensdeler. Eventyr fra Europa, Afrika og Amerika satt sammen av den engelske dramatiker Renata Allen.  De tre eventyrene blir til en sammenhengende teaterforestilling med et felles tema – kampen mellom det gode og det onde. 

2010-2005

reisen i dalen 2008

en T-banereise i Groruddalen! Det handler om det å reise, konkret og i overført betydning. En reise er så mangt. Denne reisen skal bestå av lokale fortellinger fra dalen, mange dikt, prosatekster, dialoger og sang.  

voksestier 2007

Ord om barndom. Bekkene renner inn i elvene, elvene inn i sjøen, og sjøen – Gud vet hvor. Stiene fører til veien, som går over til større veier, og veiene – Gud vet hvor.  Mennesket, ja kjære publikum, dere skjønner hvor jeg vil hen.

Til jorden – med vennlig hilsen

2007

Dikt og brev av Rolf Jacobsen. Prosatekstene er hentet fra Trond Jakobsens bok om sin far. Det er brevene som Rolf skrev til sin kone Petra, fra straffearbeidet han var blitt dømt til etter krigen. 

Min prosess – Prosess i drømmen, eller drøm i prosessen

2007

Frida leser Kafkas roman ”Prosessen”, sovner, og så starter drømmen.  Den relateres både til lesningen og til dagens forhold, dagens omgivelser, dagens problemer for oss mennesker i vår moderne verden – 2007. I bunnen finner vi allikevel inspirasjonskilden til forestillingen – Franz Kafka. 

blomsterstøvet 2005

et program sammensatt av forskjellige dikt og tekster, som handler om mellommenneskelige forhold, som det  å gi, om toleranse, vennskap, smil – alt som er vesentlig i våre liv.  

Tilbakeblikk 2007

Et lite tilbakeblikk på Furuset i mellomkrigstiden. De fleste arbeidet i jordbruket, og en sjelden gang tok de en tur til – ikke til Oslo City – men til Kristiania/Oslo. Der hentet de for eksempel sine slektninger som kom med amerikabåten, eller så dro de til banken, eller handlet.  En annen tid, en annen verden! 

det reneste vanvidd 2005

av  Remigiusz  Caban.   En musikal  om en teatergruppe som er i ferd med å sette opp en musikal. Gruppen må overvinne mange hindringer for å klare å realisere sin produksjon. Stykket er en ”lovsang til teater og kjærlighet”.

Russland i hvert åndedrag 2006 

Forestillingen bygger på tre noveller av Anton Tsjekkov, noen russiske dikt, bl.a. av Pushkin, en prosatekst av Turgeniev, osv. Det er en samtale mellom to venninner, om det evige spørsmålet – hva er den virkelige kjærlighet, hva er den verdt, hvordan skal den pleies?

2005-2000

Kafé det tapte ord 2004

Kommunikasjon, eller mangel på den slags. Stykket skal være en liten, kanskje litt sarkastisk betraktning av vår verden – vår mediaverden.  Vi overstrømmes daglig av en flom av nyheter og informasjon om absolutt alle ting. Gjennomsnittsmennesket klarer ikke å fordøye denne flommen. Den mest grusomme historien, hendelsen gjør ikke lenger noe inntrykk på oss. 

 

Hans og Grete 2003

Dette er en dramatisert versjon av eventyret, spilt av fem skuespillere for barn i alderen mellom tre og seks år. En improvisasjonsforestilling for de aller minste, uten fast tekst. Stykket er satt opp av brukere av aktivitetsstedet og spilles for barn i Stovner bydel. 

Lengselsord 2003

Det er den draumen  Det er den draumen me ber på at noko vedunderleg skal skje, at det må skje –  

at tidi skal opna seg, at hjarta skal opna seg, at dører skal opna seg, at berget skal opna seg, 

at kjeldor skal springa –  at draumen skal opna seg, at me ein morgonstund skal glida inn 

på ein våg me ikkje har visst um.   

Kjærlighet og årstider 2002

Dikt og andre tekster av Gunvor Hofmo. Hennes poesi er som et barokk palass med mange dører som åpner seg etter hvert som vi skrider fram. I enden av vår vandring møter vi det endelige budskap. 

 

turist i min egen skjebne 2001

Byråkratiet gir rom for både stille refleksjon og åpner for mye humor. Systemet skal hjelpe å sikre oss en rettferdig saksbehandling, men vår hverdag kan av den grunn noen gang fortone seg som en sann plage. Sigrid Marie Refsum har skrevet tekster til sangene som er komponert av Rune Skotheim og spilt inn av profesjonelle musikere.

Dampen 2002

av Nell Dunn – En komedie med en tåre i øyekroken.  I pressen beskrives psykiatri kun som et problemområde. Teaterarbeidet og disse forestillingene på teaterbåten Innvik, er et eksempel på at mye fungerer også.

snedronningen 2000

av H. C. Andersen.  Et storslagent eventyrspill. Det er et noe atypisk eventyr, oppdelt i flere forskjellige selvstendige avsnitt, som allikevel danner en klar tematisk enhet. I ”Snedronningen” møter vi barn, som er på leting, som er blitt satt på en prøve og som overvinner det onde.

Linjer om lengsel 2001

Dette er en halv times program, improvisert fram i løpet av denne våren.

Forestillingen er et resultat av teaterøvelser i scenekunst og skuespillerteknikk.  

timeglasset 2000

Et skuespill med tanker om tiden som var og tider som kommer. Stykket er basert på en av Tsjekkias mest betydningsfulle romaner, Bozena Nemcovas  ”Babicka”, – Bestemor. Det handler om en bestemors liv på den tsjekkiske landsbygd i det 19. århundre.

2000-1996

Drømmen om hammeren 1999

av Liv Marie Austrem

Et lite musikkspill om psykiatri.

Påskespill 1999

Bibeltekster og sanger satt sammen av Eduard Myska

Dikt av Wislava Szymborska 1997

Forestillingen tar utgangspunkt i dikt av den polske Nobelprisvinneren i litteratur 1996, og selve utdelingen av prisen.

Samuel og Susanna  –  et julespill 1998

av Eduard Myska

Stykket er et vandrespill fra stasjon til stasjon, og handler om to gjetere, hvorav den ene har vært ute på markene da engelen fortalte om Jesus fødsel – den andre var der ikke. De legger begge i vei ut i Betlehemsnatten på leting etter Jesusbarnet – og etter hvert finner de frem til riktig stall. 

Byen vår 1996

av Thornton Wilder.  Om livet i en amerikansk småby.

En rørende historie som forteller oss at det er øyeblikket som teller, det er det som er viktig. Vi vet ikke hva som kommer om 15 år, men vi vet – kanskje noe om nuet, og det er i nuet vi skal leve.