Aktuelle gjøremål og forestillinger:

20 års kavalkade – Smakebiter fra fortiden – smakebiter fra noen av våre oppsetninger. Denne forestillingen spiller vi gjerne i det den er laget med bakgrunn av at teateret i år fyller 20 år. Den forteller noe om bredden i det vi tidligere har gjort, og peker på mulighetene som finnes innenfor teaterproduksjon. Forestillingen spilte vi på Amaliedagene i august 2015 og den kan bestilles i en eller annen forbindelse.

Våren 2015 hadde vi premiere på kabaret KATT FOR SIN HATT. Forestillingen planlegger vi å spille på Sentralen i mars 2016.

Vi er i gang med planlegging av installasjonen «Hvis klær kunne fortelle». Organisasjonen Reddesmå.no med Øyvind Aschjem og Siri Søftestad i spissen står bak utstillingen "Hvis klær kunne fortelle". Nå skal denne utstillingen lages om til en installasjon på Sentralen. Dette blir et samarbeidsprosjekt med Reddesmå.no, Teater Vildenvei og en musikk partner. Det blir vist i slutten av februar.

Teateret arbeider nå oppsetning SMAKEN AV BRATTE BAKKER.    Det er et nyskrevet stykke av Meg Skjelmerud. Planlagt premiere er våren 2016. Handlingen utspiller seg i en bygd i fjellet der en dårlig fungerende bedrift leter etter et nytt eksistensgrunnlag. Bedriften lager mat som ikke lenger selger, og står i fare for å gå konkurs. Da er man på desperat leting etter nye produkter som kan redde bedriften fra undergang. Siden dette blir en oppsetning med happy ending, finner man til slutt et nytt eksistensgrunnlag i bratte bakker rundt bygda.

Publikum blir vitne til mange menneskelige konflikter, følelser og egenskaper som blir satt på prøve. Der politiske vurderinger eller avisartikler kan gi oss forståelse av farene ved opphør av hjørnesteinsbedrifter, der vekker kunsten følelser og gir en «dypere» innlevelse i problematikken.

Men egentlig er det en helt annen side i dette dramaet som vi ønsker å se nærmere på. Det er det å skape noe nytt sammen med flere likesinnede eller ikke-likesinnede, det å ta sjansen, å være klar til å ofre noe og hjelpe hverandre. Oppsetningen vil ta for seg selve grunnideen – slik jeg forstår den – for hele tilblivelsen av Sentralen i Oslo. Der skal vi spille våre forestillinger. 

En slik tolkning av dette dramaet, fører oss videre til noen nye praktiske løsninger. I Teater Vildenveis 20-årige historie har vi ofte brukt musikk spesial komponert til våre forestillinger. Mitt ønske er at den dramatiske (teater) og den musikalske siden av forstillingen skal gå parallelt i handlingen. Her er det ikke ønske om at skuespillerne synger deler av sin rolle, slik vi har gjort tidligere, men at musikken/sangen virker kommenterende – ikke til den direkte handlingen, men til ideene i den. Jeg er på utkikk etter noe «rockete» musikk som kan skape noen supre sanger om det å være redd for å miste kjærlighet, om å tvile, om å gå inn for noe - satse, om å tro på utopier, osv. Sangene flettes inn i den sceniske handlingen. Og man skal helst ha levende musikk på scenen. Det er planen.

Vi har dessuten to filmer som kan vises en om teateret og en med teateret om Gunvor Hofmo.